CafeMom Tickers

Tuesday, October 8, 2013

Peach pudding cheese cake

Ok...ni adalah salah satu signature dish aku yg aku blajar dr Mil. Feveret hubby & hafiy... Last week hubby dah tanye bile nak buat cheese cake utk die...dah lama x buat. Last buat time raya aritu. Poor u dear... Ur wife just too bz with her new work and new baby...forgive me! Terus insaf...ahad aku curik masa preparing this pudding cheese cake utk meng happy kan hubby's tummy.

Meh nak share resipi kat sini...

Bhn A:
1 paket biskut marie
1 ketul mentega (250g)

Cara:
1. Blend biskut marie hingga hancur
2. Cairkan mentega.
3. Gaul mentega dengan biskut dan utk jdkan base cake. Tekan padat dlm bekas around 1cm thick.

Bhn B
250g cream cheese
2 kotak crystal jelly perisa oren
1 tin buah peach
1/2 paket agar2
1 tin susu cair

Cara:
1. Blend cream cheese dgn susu cair. Biarkan.
2. Masak agar & cystal jelly hingga hancur. Ikut instruction dkt kotak...gune 800ml air.
3. Masukkan agar2 & jelly yg dah masak dlm blender & blend sekali bersama beberapa ketul buah peach & sedikit air dlm tin buah.
4. Tuang atas base biskut td dlm bekas. Sejukkan.
5. Apabila separuh beku, susun buah peach atas pudding. Sejukkan. Sedap mkn sejuk2.

Sejuk hati en.suami dpt cheese cake die :-P
X sempat amik gambar dah mintak sepotong...

5 comments:

  1. cream cheese tu awak guna jenis apa yer

    ReplyDelete
  2. kiranya kek ni dia just sejukkan je eh...

    ReplyDelete
  3. eh klu guna agar2 je jelly tak guna tak menjadi ke

    ReplyDelete