Monday, August 30, 2010

Jualan Murah!!!

PERHATIAN!


MURAH-MURAH....JOM BELI...



Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli

ORIGINAL BRANDED PERFUME (packaging/bottle defect)

*RM150++ (bagi keluaran lama) dan *RM 180++ (bagi keluaran baru)
*harga termasuk kos penghantaran

sebarang JENAMA, MEN or WOMEN



Sila hubungi saya melalui

Email : fjboutique10@yahoo.com

Sila nyatakan:

  1. Nama anda:
  2. no. tel:
  3. alamat penghantaran:
  4. Nama perfume:
  5. saiz perfume (berapa mL):

Perfume ini adalah original, branded perfume, cume ada defect dari segi packaging/ botol die... Honestly botol perfume ni mmg x cantik, xde kotak...cume diletakkan dalam uncang. Bau dan ketahanan bau adalah sama...sbb original kan. Tak percaya? Jom la cube....

*jika anda mengenali sy/ kawan2...sila SMS k....

Friday, August 27, 2010

Kemalasan melampau...uuwwwaaa...

Ntah kenape sejak kebelakangan ni sy dilanda kemalasan melampau tahap gaban punyer....uuwwwaaaa...
Tgh tgk berita pun sy bleh terlelap. Terlelap ke? mcm tido je...Tido la kot sbb x sedarkan diri langsung, x ingat dunia punye tido....Cian en. hubby dok sorang2 xde kawan nak borak, alih2 kene tgk sy tido je....cian die... sy hanye terjage bile en. hubby kejut suh tido dlm bilik..tu pun mamai giler payah nak bukak mate...haih...kadang2 sahur pun en. hubby yg kejut...ish...ish...ape kene ngan aku nih...(bisik pd diri sendiri)
X leh jadi nih...farhana sila la jadi rajin....baju raye x siap jahit lg tuh. Haih...ni lg satu, thn ni aku br tempah sehelai je bj raye...bile tanye tailor favorite i tuh, die ckp dah banyak giler tempahan, kalo nak lepas raye bleh la...2nd favorite tailor pun same. Makanya aku kene jahit sendirila sehelai lg nih...dah lame giler x jahit bj ok. yg aku tau pun jahit bj kurung je. So, no choice, bj kurung jela. Baju dah siap sambung, belum jahit kemasan lg. Kain belum jahit lg....chaiyokk......baiklah, akan cube siapkannye segera.
2 pasang je bj raye? owh ade sepasang lg...songket hadiah time tunang dulu belum pakai lg. So 3 pasang, cukup ke? This is really not me... tp bile tgk almari, banyak lg bj yg br skali je pakai...hmm..sbb tu agaknye nafsu membeli semakin kurang.
My mom in law dah beli giler besar punye butter utk buat kuih...but she said...umi x buat la kuih raye thn ni...ni utk anak & menantu umi buat....haih...bile nak join tin buat kuih raye ni...
Baiklah, azam arini nak jd rajin......

Thursday, August 26, 2010

Aktiviti berbuka puase

Sempena ramadhan ni...as usual aktiviti berbuka puase kat luar ngan kengkawan, famili dah menjadi rutin. For us...rutin ujung minggu la. Slalu kat umah berdua je. Setakat ni br 4 kali kami berbuka kat luar....


16th - kami berbuka kat luar sempena my hubby's birthday....


19th - berbuka pose bersama member2 opis en.hubby @ Kuang's BBQ steamboat & grill



21st - opis en.hubby blanje semua staff & famili buka puase @ Kuala Lumpur Golf & Country Club (KLGCC) & after that terus rush to my parent house @ Semenyih sbb ade majlis berbuka puase gak bersama member2 ayah...

    *sy sudah bulat sebulat-bulatnye...=(

22nd - my father in law punyer member blanje kami sekeluarga berbuka @ Anjung Kayangan, Pandan Safari




Next coming event berbuka...on 28th, my famili in law buat majlis buka puase @ Desa Haras... owh...sy perlu bawa sesuatu...buat popia jela eh....

Kawan-kawan ku....bila lg mau buka same2....

Wednesday, August 25, 2010

Ramadhan 1431 H (2010)

Ku mengharapkan Ramadhan
kali ini penuh makna...
Agar dapat ku lalui
dengan sempurna...


Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula


Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti


Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan


Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua...



Alhamdulillah, hari ini dah genap 15 hari umat Islam berpuasa......

hmmm as for me this year adalah pertama kali berpuasa bersama en. suami yg terchenta....sebelum ni pon puasa same gak cume umah lain2...x sahur same x berbuka same...pergi bazar Ramadhan je same2 =) pengalaman haruslah berbeza....


Dulu...

time bujang, sy jarang sahur. Kalau bgn pun minum air je or kalau teringin nak makan ape2 request mlm tu kat mama, kalo mama masak br bgn...time tu falsafahnye 'aku rela thn lapar dari thn mengantuk...' tersangatlah menikmati tido kala itu...ish..ish...


Kini...

4.30 pagi dah kene bangun sediakan sahur. mlm tu kene tanye en. hubby dulu nak sahur ape. Nasib baik jugak la suami i ni x suke makan nasi time sahur. So, roti, coco crunch, hotdog, burger la jawabnye pagi2 sahur tuh....amat bersyukur. Tp waktu tido perlu dikorbankan...dan terpaksa teman en. hubby sahur. maksudnye kene makan sekali. selesai sahur kul 5.20 or 5.30...sempat lak curi2 tido...5.45 kene bangun balik, mandi, solat, siap nak pergi kerja. Paling lewat kene kuar 6.20am ok...kalo tak jem amatla sepanjang jalan dari Melawati ke Putrajaya tuh...kul 7.00 - 7.15am sy dah terpacak kat opis.

Petang, balik kul 4.30pm. tp as usual mesti xleh balik sharp2 4.30, mesti dlm kul 4.40-4.45 gak br bleh kuar. Time bln pose ni plak semua org amik WP1, masuk 7.30, balik 4.30...bertambah jem la nak balik dr Putrajaya ke Melawati. Kesimpulanya sy hanya akan sampai umah kul 5.50-6.00 ptg. paling teruk penah sampai kul 6.30ptg....jem mmg x gerak punye....tension giler! Time tu jugak la pahala puasa aku kurang...masih tidak berjaya bersabar 100%....setiap hari berazam sy dpt tahan sabar....kalo sampai umah kul 6.00ptg, sempat arr nak masak-memasak..kalo letih sgt br suruh en. hubby beli je.

Malam, sy adalah keletihan...kalo masih ade sisa tenaga br la ke masjid berterawih. Ish...cube la rajinkan diri tu sikit farhana....i'm trying....but still collapse. Cube lagi ye....cian en. hubby pergi masjid sorang2 kdg2.

Sy nak kongsi ilmu, menurut Ustaz Azhar Mohamed dari UIA, untuk kemurahan rezeki, amalkan membaca surah Yaasin selepas Subuh. InsyaAllah akan beroleh keberkatan dan kemurahan rezeki.

Monday, August 9, 2010

A.V.A.T.A.R

Penah tgk citer kartun Avatar??? ala yg comel2 botak2 tuh...


sy pun bkn penonton tegar citer kartun nih, kalo dah xde citer lain tuh layan kan aje...since citer ni di 'movie'kan...maksudnye, pelakon2 adalah manusia bkn animasi...mcm sedikit teruja nak tgk. Yela, nak tgk same best mcm citer kartun ke tak.


Alkisahnya, adik2 ipar sy sibuk2 nak tgk movie citer ni la...mmg plan nak tgk ngan en. hubby pun, cume x set date lg...alang2 diorang nak gi, ikut menyibuk skali lah...Thanks Tin yg book tiket. Bulat mata en. hubby bile dpt SMS dr adik die, Tin ckp "tiket dah book, 7 Aug 2010, 9pm, 3D, couple seat, sorang RM22 @TGV Wangsa Walk"....tp sy ckp...hooray!!! hehehe...bukan slalu pun kite membuang2 duit begitu kan....relax la en. hubby.... =p




Yang join tgk movie aritu adalah Farhana, Faiq, Fatin, Farhan, Firdaus, Fawwaz & gf (Chaa)...wah community F nampaknya... lepas movie lepak minum sat kat mamak Melawati =p

Movie nya mcm mane? Best ke? Hmmm.....ok je, x best sgt, action x meninggalkan kesan sgt...kartun lg best kot, Daus bleh tido plak...haisyyy... Ni br 1st episod kot, akan ade episod seterunya...nape sy ckp mcm tu? sbb die cume citer pasal Avatar menguasai water bender je...belum earth bender & fire bender lg...but yes die adalah last air bender...




film rating : *****

sesiapa yg minat citer kartun ni bleh la tgk...
enjoy the movie, enjoy the relationship, enjoy the environment...


Wednesday, August 4, 2010