Monday, June 30, 2014

Kuih Raya Sedap!

Meh jenguk2 sape2 nak order kuih raya...
i is jual x banyak... 3 jenis je. yang lain bleh jenguk blog nasrina.


crunchy caramel almond/ bepang badam
sebalang RM25 




popia nestum
sebalang RM 15




Pretzel Choc
sebekas RM 20 (45pcs)



sape nak order contact sy terus ye via sms/ whatsapp 0192390204 (anne)
COD area wangsa maju/ melawati/ wangsa melawati/ putrajaya

order utk raya dibuka sehingga 4 Julai sahaja. 


Thursday, June 26, 2014

visiting panda

i'm not the one that so excited to visit those 2 pandas... but luckily my fil bring back free ticket under NRE to visit them. hahaha. planning asal my mil nak bwk anak2 i pegi that afternoon. at 12 pm. pikir2 bleh ke my mil nak handle my sons especially hafiy yg super active tu...she also not very fit to walk around the zoo plus those kids. so i find time to bring the kids. my bil also come together bring his daughter and the maid pon ikut.
from the entrance B to pusat konvensi panda tu naik kete mcm train tu. que gak nak masuk. some brinfing by staff at the lobby. pastu br masuk kr area panda tu. sejuk... fully aircond tuh. to make tge pandas feel like in their own country. u know what time kitorang masuk tu adalah timr panda tido! so xbleh bising... sign shhhh....and no flash are everywhere hold by the staffs. i x tau kalo panda tu bgn jd ape...hahahaa... bleh visit 15 minit je pon ok.
keluar dr pusat konvensi panda tu bleh la berjalan melawat seluruh zoo tu sbb xde kete nak bwk ke entrance. sesat barat aku jln...pusing blk tempat yg same. penat giler. jln sambil dukung zafry. die x nak dok dlm stroller kalo mama die ade...huhuhu...









to have more info pi la jenguk http://www.zoonegaramalaysia.my/

Tuesday, June 24, 2014

He is big boy now!

cepatnye masa berlalu...

Zafry now is 1 year and 1 month old

he start to act like big boy now. not all...but still...

budak yg super manja ='(

gigi dah nak tumbuh 1 tu... berjalan blom lg.

smoga adik membesar dgn baik, jd anak yg soleh.

my another prince charming aka my bodyguard =p

luv u! xoxo

 x semua gambar die nampak mcm anak mat saleh. at certain angle saje.. kredit to paksu imad =p the truth is he is anak mat faiq! hahaha


 nak gak tepek gambar mak die...

**last weekend di kenduri kesyukuran sempena Ramadhan anjuran my aunty yg bongsu belah ayah aka Nek Su Mah. Hafiy? tgh berlari tawaf umah ...aiyya...

Monday, June 16, 2014

KRABI ~ day1

Entry tertangguh....
Honeymoon ke Krabi ni aku gi bulan Februari lepas...br skrang ko nak update?!
hahaha...mujo nak update. tu pon ade yg dah lupe2. tp korang suke tgk gambar kan..kan..

aku gi 3hari 2malam jerk. xleh tinggal anak2 lama2 weh...

FLIGHT
flight kul 7.15 pg okeh. makanya kul4 pg dah kuar umah ke LCCT. anak2 tinggal umah nanny. bawak kete, parking kat LCCT yang jauh skit zon C ke B kot eh...rm16/day mmg jauh la nak menapak ke LCCT tu, tp i is ok je...exercise =p beg pon bwk satu je yg beroda, senang. Tiket aku book dgn air asia utk 2 org pergi blk rm300++ include tax, mkn, luggage etc. lah. Sampai Krabi kul 8.40 pagi camtu. waktu kat sini awal sejam dr KL. let say KL kul 7pg, kat Krabi kul 6pg.

HOTEL
Ni aku book tru Asiaroom. Aku book hotel Aree Tara Resort, Krabi. Booking 3bulan sebelum pegi. RM259/ night. so dua mlm jadi RM518.00. Mahal skit la...ade je hotel murah, tp ntah aku kalo travel aku suke dok bilik yg selesa gitu sbb aku nak berehat. x kisah la mahal skit pon. Kalo ikut laki aku mmg amik yg paling murah ler, tp mujo die ikutkan je bini die nih. Lg hotel ni ade buat sewaan motosikal a.k.a skuter gak, so senang sgt. 7-Eleven pon seberang je, kedai urut2 pon dekat, ade jual mknn kat simpang masuk.  Not exactly tgh bandar Aonang tp Aonang tu kecik je...pusing2 naik moto sekejap je. 



comel je gajah tuh



moto yg kami sewa...

Dari airport naik teksi ke Aonang kene 600 baht (RM60). Kitorang sampai HOTEL dlm kul 11 pagi. Tp xleh check in lg, so kitorang tinggalkan bag kat receptionist, sewa skuter (250 baht sehari) pusing2 area Aonang tuh, nak biasekan diri. Kalo ikut itenary aku buat awal2 tu, konon2 nak pi elephant tracking. Hampeh. so kitorang jln2 Aonang, pekan ni tepi laut je, penuh gerai2 jual cenderamata, baju, beg, kedai mkn, pub etc. kitorang cari ejen yg jual pakej ke pulau2 tuh... pakej ke pulau utk 2 org dpt la 2900 baht (RM290). 







BREAKFAST
dah mkn atas flight. minum pagi la plak, kebetulan dkt ngan travel ejen nye tempat tu ade org jual pancake...try la beli 1 pancake banana nutela mahal ko, 60 baht (RM6) tp time tu x tau ade lg murah. yg aku bace kat blog org lain aku x ingat brape... air epal blend 1 (harga x ingat). so lepak tepi laut mkn.

LUNCH
dah book pakej pulau, kitorang pusing2 aonang, cari tempat lunch plak. lunch kat gerai tepi laut je, cari yg ade logo halal...tgk2 xde kerusi meja nak duduk rupa2nya die bagi tikar suh dok berkelah ngadap laut ko...hahahaha...murah je ni tp x ingat brape. Tomyam die nampak je cair2 kan tp rase...pergh...sedap weh. Fresh je udang sotong ketam pon ade.




ni la gerainye...

lepas lunch balik hotel check in. rehat2 jap. ptg kuar balik jalan2. 
Petang gi cari sourvenir skit2 kat pantai Aonang tuh. Tp sblm tu aku gi cari pancake sedap & murah yg diorang dok sebut2 tu, rupanya dekat je dgn hotel aku, kat Krabi Resort. Pancake banana+nutela 35baht je (RM3.50) murah kot, lagi sedap. Pancake Rotee Yaminlah! terbaik! setiap hari pon aku dtg mkn pancake ni...perhhh...meleleh liur.




try pancake cheese & pancake banana+nutela



Friday, June 13, 2014

Master Convocation

holla...entry tertangguh...
its on may...my graduation on master degree
berjaya jugak abiskan master aku setelah 2 kali cuti bersalin hahahaha...
alhamdulillah...syukur yg teramat sgt.

tq to beloved hubby & anak2.. 
my family, family in law, kengkawan, lecturer yg banyak membantu, i really appreciate it. tq very2 much. sorry coz sometimes i have to sacrife time with them.

cita2 setinggi langit...ada rezeki InsyaAllah sambung phD pulak.. kita hanya mempu merancang, selebihnya ketentuan DIA.

utk konvo aku x sempat tempah baju, makanya cari baju2 dlm almari
banyak je baju yg sekali dua je pakainye
tp kene alter skit, baju dah besar..opps...
since pakai jubah kan...kene cari baju yg kain cun la...hahaha.







 





Thursday, June 12, 2014

layered cheese cake

kelmarin buat layered cheese cake ni.. 
en hubby dah request lame dah, tp br kelmarin i curi masa buat...huhu.
nyum...nyum...rosak diet i

sebekas kat umah, sebekas bwk ke opis, bg sebekas kat bff, sebekas utk umah mak mertua

licin =p
i is suke org mkn abis licin... next time i buat lg k =p



resip bleh tgk entry lepas  layered cheese cake