Monday, July 17, 2017

Beraya dgn bff ~ 8d8

Assalamualaikum...

tahun ni x dpt kumpul semua 8d8 lagi... masing2 dgn aktiviti & jadual masing2... so wani decide ajak kami beraya umah die. yg sempat dtg kami ber4 jela. Iliy dlm pantang, nas anak demam, ayin & jess x sempat dtg. ppink, aiza mcm biase sokmo xmo munculkan diri..they have their own reason la kot.

menu laksa utara, sedap mak wani masak, ade brownies, bubur jagung, roti jala.. tqvm wani for having us... aku mmg semata dtg umah wani, ade lg satu jemputan kat bandar baru bangi tp kul 5 pm onwards, x dpt la nak gi sbb lewat sgt.





Raya Aidilfitri 2017

Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Aidilfitri u olls... maaf zahir batin na...

fuh fuh...tiup habuk skit... hihi... tetibe dah raya kan...

xde ape nak citer, just nak share upload gambar raya sebagai memori nnt.
tahun ni beraya dgn famili i dulu kat bangi, raya ke2 baru gerak ke kampung bapak mertua kat kelantan. my sis yg kat riyadh tu hari raya pertama tu kul 6 baru sampai klia, so kitorang kul 5 dah gerak ke klia, beraya kat sane...hahaha ingatkan kitorang je, rupanya ramai jugak yg beraya kat klia tuh...

ni gambar 1st raya: 25 Jun 2017

keluarga pak jamil

keluarga kecil ku...yg candid ni jugak comey



mintak ampun ye husband....

3 beradik je...

dgn maktok gi beraya umah jiran

 sista dah sampai....@klia

cucu atok jamil.. 5 actually, too small to join and the only girl for this time being


2nd raya: 26 Jun 2017 - travelling day.... sampai Machang dlm pukul 7 mlm. sedara mara ayah datang beraya kat homestay. Menu nasi bukhari

3rd raya: 27 Jun 2017 
gi beraya umah tok mek & gi kenduri kawen kakak opismate husbn. makcik husbn & keluarga datang beraya kat homestay. Menu nasi arab


4th raya: 28 Jun 2017
arini masak macaroni cheese baked & gi jalan kat Pengakalan Kubur




5th raya: 29 Jun 2017 - pulang ke KL


15th raya: 9 Julai 2017
Since 7 julai, me, aiman & zafry kene muntah & cirit birit, salah minum susu kotak expired rasenye... mmg terlepek jela,  9hb, ahad tu tokki ajak beraya ke umah Cikyah...makcik husbn kat sg. merab, mujo perut agak ok, tp zafry 7 aiman still cirit cuma dah kurang, bawak jugak jalan sebab kesian terperuk kat umah...
zafry dah tukar uniform sbb cirit ler...

18th raya: 12 Julai 2017
Hafiy beraya kat school




20th raya: 14 Julai 2017 - beraya kat opis (gambar upload dlm post lain)

21th raya: 15 Julai 2017 - melawat nanny kat hospital sbb br lepas buat liver treatment... then ke open house biras kat shah alam.

22th raya : 16 Julai 2017 - beraya umah wani (8d8) - gambar upload dlm post lain.

cerita raya kami....