Thursday, May 29, 2014

Ayuh sahut cabaran...menurunkan berat badan!

skrang kat kkm tgh ade program pengurusan berat badan
sayangnye aku x terpilih utk join program tuh =(
tp aku nak sibukkan diri jugak join kawan2 yg terpilih
dlm masa 6 bulan diorang kene kurangkan berat at least 10% dr berat skrang
through what? of course ade info2 yg dikongsi untuk membantu, antaranya pemakanan yang betul dan bersenam

they have 6 months.
but aku nak bg diri aku 2 months sampai raya utk aku hilangkan 6-7kg
amacam? ade bran?
kuikui...angan2 setinggi langit.
aku cume nak gambar raya aku nnt aku bleh pakai bj cantik!
jom...

inspirasi?
kalau tanye pasal inspirasi...
aku adalah wanita yg sangat mencintai kecantikan
dunia...dunia...
bukan pikir utk diri sendiri je tp utk en. suami dah kebaikan rumah tangga. ok la kan?
skrang ni aku tgk bnyk sgt pompuan cantik kat luar sana... sape x suke benda cantikkan? sblm apa2 jadi aku kene buat sesuatu...
preventing is better than cure =p

aku suke baju cantik! aku suke gambar aku nampak cantik!
itu inspirasi aku. tgk adik aku yg kurus tu sarung ape pon nampak cantik. aku nih penah satu masa semua baju dah x muat. pakai apa pon x cantik, lemak sana sini =(
ni jdkan aku hilang self confidence!
segan dan jumpe org, segan nak join aktiviti/ bersosial...

Forever21... ye baju2 kat butik ni sgt memikat, tp saiznye...alahai...L pon aku x muat dulu. Saiz paling besar L je mmg jgn haraplakan. lengan pon x muat ok!

jom kawan2... kite ramai2 ke turunkan berat badan.
dan mengamalkan cara hidup sihat
bukan utk org lain, utk diri sendiri juga!

jom kite lihat berjaya tak aku turun 6-7kg tuh..dlm masa 2 bulan nih.
please la boleh....huhuhu... nampaknye bulan puase nnt aku kene jogging malam ler =p



nak tingkatkan metabolisma badan?
jom try EPHYRA...
tgh ade promosi RM180 sekotak, 30 sachet.

jom terjah sini Nuraisy Shoppe

semasa pembelian sila maklumkan kod FJ untuk dapatkan chiffon shawl secara percuma!
(minimum pembelian: sekotak ephyra premium pack RM180 sahaja. 
Hadiah terhad kepada 7 pembeli pertama sahaja!)

Monday, May 26, 2014

Fariq Zafry turns 1

hai peps...
lame x berupdate
i is buzy, schedule bulan mei ni penuh. weekend dah x mcm weekend. ade je aktiviti.
x sempat nak update, so mana2 yg sempat dulu la i update k. vacation ke kk, master convocation x sempat lg.

ok, btw
25 mei 2014
Muhammad Fariq Zafry turns to 1 years old
Alhamdulillah. cepatnye masa berlalu. rase mcm smlm je br abis pantang..cit
he not yet walking, br nak merangkak ok.
adik ni slow and steady je...risau mmg risau la. tp bile perhati xde kelainan pon.
Apa2 pon mama & ayah doakan yang terbaik utk adik Zafry k.

" Ya Allah, Kau besarkanlah anakku Muhammad Fariq Zafry dgn limpah kasih sayangMu, jadikan dia anak yang soleh, yg sentiasa mendoakan ibu bapanya kelak, anak yg mewarisi keperibadian Rasulullah kesayanganMu, baik budi pekerti, bijaksana dan beriman. Ya Allah, Kau besarkanlah dia dengan sesempurna kejadian ciptaanMu, mencintaiMu dan agamaMu. Keberkatan dan keredhaanMu jua yang kuharapkan untuk aku, suami, anak2 ku dan keluargaku di dunia & diakhirat". AMIN

Sempena birthday Zafry kami arrange jamuan kecil2an untuk famili terdekat. very last minit punya arrangement.
ikutkan sabtu ptg tu kami ke birthday party sepupu zafry di bangi. My mil dah tanya2 bila nak buat birthday Zafry since jumaat lg...yela, die pon teruja juga utk cucu die tuh. Yes aku mmg nak buat to be fair to anak2, xnak la nnt bile besar tgk gambar abg ade party, die xde..mesti kecik hatikan... cume schedule yg penuh buat aku x tau nak selit mana. Aku cadang postpone ke awal jun tp mil xnak. x sabar nak bg hadiah kat Zafry katanye. so i was thinking ahad (25.5.14) malam lah...buat kat kfc ke kan. Tp semua org x free. bnyk wedding on ahad. So end up sabtu (24.5.14) malam. Place at our home, nak invite both our famili. kfc xleh buat time dinner.

Menu :  kfc + dominos pizza, cake, buah (since last minute kan, mknn pon yg instant la)
venue: our lil home
theme: colourful (x sempat pikir oii), but fnf famili wore orange theme

hahahaha...semua ni decide on jumaat mlm ok. so pg sabtu aku gi jogging. balik jogging singgah Party Heaven tmn melawati tempah belon helium, beli banner birthday (hafiy nye dulu dah hilang =( ), gi aeon big beli brg utk door gift etc.
sampai umah kul 11 lebih kelam kabut packing door gift, pastu kemas skit2, kul 2 ptg dah nak kuar gi birthday party sepupu zafry kat bangi tuh. mmg x cukup napas la.
niat awal nak invite close fren... terutama 8d8 tp x sempat oii. sorry guys. next time i'll try to arrange it..insyaAllah.

so let the pics tell u everything =p











Saturday, May 10, 2014

victoria station

last 2 weekend en hubby blanje mkn kat victoria station. nape kat victoria? die slalu citer ayah die bwk mkn steak situ...sedap katenye. ni sempena dpt gaji 1st di tempat keje baru mmg die niat nak blanje aku. hahaha...tp aku search mcm mahal je...aku bg la cadangan ke tempat lain...tp die ckp bkn slalu pon gi tempat mcm tu. ok fine! jom! hahaha...besar tapak tgn nyiru aku tadahkan...kuikui..
aku order blackpepper beef steak, air honey lemon while en hubby order lamb with honey mustard and choc milkshake. total rm128.
aku punye mknn tu taste ok la. biase je pada aku... utk harga tu mmg x berbaloi. en. hubby nye x sedap ok...honey mustard tu merosakkan rase. euhh... kesimpulannye baik gi tempat biase2 je. kalo rase x sedap sgt pon x terase kesal sgt. tp kalo x gi x tahu kan... btw tq en hubby sbb blanje isteri kamu ni... :-P


Friday, May 9, 2014

Shopping dan anak perempuan?

apa kaitan?? hahaha
cuti worker's day aritu...hubby ajak gi beli kasut aku.
die bg adiah sempena konvo aku =p
aku ofkos la gembira kan.. " ok2, kite gi mid valley k"
terus whatsapp family group "sape nak ikut gi mid esok?"
laju je adik2 aku nak follow. mmg kitorang ni bab shopping mmg giler skit, hahaha...
konon nak kuar kul 10, siapkan anak2 semua...kul 11 br kuar umah, nak dkt kul 12 br sampai, mujo parking ade, kalau tak balik saje la.

nape tiap kali nak gi memane aku mesti ajak adik2/ mama skali...?
sebab supaya ade orang bleh jage/ tgk2 kan anak2 i ler u olls...
kalo tak, mmg x mampu la nak berdua ngan hubby melayan kerenah anak lelaki berdua tuh.
Zafry so far behave lg. aku bg mkn kenyang2 susu puas2... time jalan die enjoy je, dah letih die tido jap.
Si Hafiy...almaklum la org dah besar...tp ade kala nak jalan sendiri adakala die suh dukong je...adoiyai...anak oi.. kamu sudah berat! walaupon hubby yg dukong tp lama2 mengganggu mood la kan...penat kot...hahaha
kalo nampak ape yg die berkenan mmg x bergerak la. buat lembik badan nangis ;(

anak perempuan???
hahaha...setelah puas ke serata cerok mid valley tu cari kasut aku... masuk clark ade 1 yg aku berkenan tp sebijik plak ngan opismate aku, terus cancel tp kasut tu best...sob sob... lain kali la aku beli. Last aku masuk sembonia.. ade sorang sales girl ni macam tua skit la, pangkat aunty... "hai boys, hensemnye...manyak comel ha" si hafiy as usual jual senyum meleret die. si zafry pon same ok...adoi la. while aku dok cuba kasut satu2, aunty tu dok melayan anak2 aku... hahaha.. nasib jumpe 1 yg aku berkenan. time nak bayar aunty tu ckp
"eh, kasi beranak baby gurl la lg se orang...mesti cantik ma"
"erk...nnt la"
"i boleh tolong jagekan"
"hihi...anak i yg kecik ni tak berjalan pon lg, tunggu la besar skit"
"tp kalo ade gurl lg sorang br seronok ma, lepas tu u rehat lama la"
"hahahaha...nop, yg ni pon i x menang tgn..tunggu diorang besar dulu"

banyak cantik aku yg beranak ko yg nak jage.. hahaha...

  my awesome boys!

our family 
 
the sisters...