Wednesday, December 31, 2014

Goodbye 2014... welcome 2015

oh my....arini dah last day in 2014.
cepat sgt masa berlalu.
too many thins happen in 2014, either personally or nationally.
x tau nak sedih ke berduka.
at this moment, masih ade sisa air mata...utk kejadian2 musibah yg melanda. smoga mangsa banjir pulih semula..kuatkan hati kamu!
utk pesawat air asia QZ8501...sekurang-kurangnye tau dimana pengakhirannya. 
MH370? entah ke mana. Allahuallam...
to me...in my personal life..ada suka dan ade juga duka. Ada dugaan yg buat aku terduduk, tp Allah masih bersama, syukur!
Alhamdulillah Allah masih beri peluang menikmati kebahagiaan, rezeki yg x pernah surut, keluarga yg saling menyokong, kawan2 yg sedia mendengar & beri pendapat..
syukur!
secara rangkulan..2014:
bercuti ke krabi, kk, fraser hill, cameron, kltan, tganu, perlis
i got my master in geotechnical engineering
loose weight...from 76 to 67kg
pregnant the 3rd baby (now gaining back the weight...adoila)
keep up in my jogging routine until i knew that i'm pregnant
my youngest sister fly to Riyadh
mama bersara
add 1 landed property in cameron (sharing property)
 lebih kepercayaan drp bos..a lot of work ma =p
being part of kkm who play a role to ensure publich health dalam musibah banjir
its a wrap!

harapan 2015:
religion:
to improve my amalan & istiqamah
be better muslimah
Parenting:
dpt 3rd baby - boy or girl?
masukkan hafiy ke pre-school... smoga dipermudahkan
smoga Zafry dpt jalan cpt
Marriage:
smoga kurang dugaan...
improve penampilan utk suami
nnt anak dah 3, kene bnyk kerjasama & toleransi
Work:
naik pangkat? harapan bukan main tinggi melangit
serve the best for rakyat

Vacation:
umrah & ziarah my sis
Health & beauty:
back to my jogging routine...how i miss it ='(
weight lose after giving birth...target 60kg...poyo ;p
nak pegi spa setiap bulan =p
get healthier skin

Home:
nak cat baru
built in kitchen cabinet
new deco

banyak nye list.... mampu achieve ke? kite cuba eh... x cube x tau.
good luck to me =p








Monday, December 29, 2014

Musibah melanda

Allahuakbar!
x tau mcm mane nak ckp...
mmg aku x merasai situasi banjir besar tu...
tp hati sedih sgt ='(
ade juga sedara mara hubby yg terlibat...
nak tolong mcm mane pon x tau ='(

tp bila aku dah jadi sebahagian warga KKM sejak 5 tahun yg lalu
hati menjadi makin sensitif dan rase dekat dgn rakyat, aku pon rakyat marhaen jugak. cumanye, ade peranan KKM dalam bantuan terutama menghadapisituasi getir mcm ni.
ape jurutera KKM bleh buat?
yes, sumbangan kami mungkin x same mcm doktor2 atau nurse2 kat luar sane.
kami mampu beri sokongan teknikal
pastikan peralatan hospital dapat berfungsi walau hanya menggunakan genset.

tersentuh hati baca wasap dr kawan2, jurutera hospital/ jkn di negeri terlibat.
Jurutera hospital HRPZ II mmg x balik rumah sejak kejadian banjir di KB. Malah die sendiri x tau famili nye dipindahkan ke mana.
ape ko rase? sibuk ke hulu ke hilir dlm hospital...
melayan jerit pekik doktor "the system is almost fail, we need genset backup right now!"
"we have critical patients in icu, ensure the medical gas/ o2 supply is enough!"
electrical shut down, no more aircond..but OT need 24h fully aircond oh my...
yg  nak bersalin lg...yg baby prematured lg...blood supply etc
yes we have genset in hospital to backup electrical supply, tp hanya utk critical area sahaja... dan kebiasaannye genset ni gune sekejap je sementara tnb fix their supply.
utk ot we have ups, and genset... kalo dlm situasi ni the genset will force to work more than 24 hours, sbb tu bleh kehabisan diesel. then we need extra diesel... 
oh my... can u see? any creation x setanding dengan kuasa ALLAH!
Allahuakbar!
aku x tau kalo aku ditempat mereka.
bertabahlah... mmg nampak susah, tp bakti kalian Hanya Allah yg mampu balas dan ganjarannya biar DIA yg tentukan.

mase isu genset keluar, aku dah membayangkan pengarah aku akan dipanggil same utk gerakan banjir ni. yup, lepas tu je terus dpt wasap dr myboss suh standby... kitorang kene standby di bilik gerakan sebagai pelapor membantu seksyen operasi hospital, ade 3 shift tunggu senarai nama keluar. mungkin ini je sumbangan yg mampu kami berikan.

sila follow fb KKM, u will get the latest info about banjir especially di seluruh hospital di kawasan dlm negeri terlibat. dengan Ketua Pengarah Kesihatan yg dedikasi, aku salute dgn die. tq DG. 

mengenai bantuan kpd mangsa banjir, korang bleh dptkan info di fb... ade pusat pengumpulan barang2 keperluan utk disalurkan kepada mangsa banjir. pastikan cara penyalur bantuan...sama ade menggunakan truck tentera/ helikopter/bot2. sebabnye jalan darat dah terputus... hanya kenderaan tinggi mampu melepasi. tu pon x sure sampai mane. Helikopter pon ade batasannya jugak...x semua tempat die mampu cecah. Be rational ok. Ingat Allah...semoga dipermudahkan urusan.
.
.
.
.

next pasal pesawat air asia plak...
one after another...cume kali ni di pihak indonesia.
speechless...masyAllah, Allahuakbar!
 besarnye ujian Mu Ya Allah...
kurniakanlah kami hati yang kental dan tabah menerima dugaanMu.
Allah jua sebaik2 perencana. Dia pemilik Alam ini.
mungkin ini sebagai satu peringatan...
DariNya kite datang kepadaNya kite kembali.
.
.
.
.
.




Wednesday, December 24, 2014

Memilih Pre-school Anak

salam.

tahun depan - 2015 hafiy dah berusia 4 tahun walaupon bday die bln 9, tp ikut tahun dah 4 tahun kan.
maka si mama die ni dok sibuk la search pre-school yg sesuai.
ikutkan 4 tahun macam kecik je lagi kan... tp aku kesian tgk die, die mcm nak blajar tp aku xde mase nak fokus utk ajar die ikut silibus. main ikut dan je...hampeh btol!
nak amik full day takut heavy sgt plak... yela at his age, mesti pikir nak main lg banyak dari ngadap buku kan.

so ni list pre-school yg aku sempat search area umah aku, taman melawati, wangsa melawati, wangsa maju, taman melati, permata dan yg berdekatan...

1.   Al amin early childhood centre, wangsa melawati
yg ni mmg aku paling berkenan, sejuk mate tgk anak2 yg balik dr school ni berjubah. menerapkan amalan sunnah, hafazan etc... tp problem aku nak dptkan transport hantar balik ke umah nanny die. school dr kul 8 pg - 1.00 tghari. Monthly RM300, Annual fee, material etc RM900++. Transport x disediakan. diorang ade bg nama2 driver yg slalu amik budak2 ni, tp semua aku call ckp x sempat nak amik anak aku. kalo balik skali dgn budak darjah 1 tu kul 3 ptg boleh la. haih...frust!

2.     ATFAL Kids tmn melawati  - yg ni pon best gak sbb ade al baghdadi, solat, hafazan etc. ni pon problem transport. diorang ade bg 2 contact person utk transport ni, tp dua2 ckp x sempat ='( bulanan RM280, Annually dlm RM780. kul 8am - 12 pm

ATFAL KIDS PROGRAM

Programs
Time
Kindergarten (5 & 6 Years)
8am - 12pm
Play House (3 & 4 Years)
8am - 12pm
Full Day Program (Atfal's Student Only)
7:15am - 6:30pm
Al Baghdadi Program
Saturday : 10am - 12:00pm
School Holiday Program
Nov - Dec (Half Day & Full Day)
FEES

Programs
Fees
Kindergarten (5 & 6 Years)
inclusive Arabic, Reading, Al Baghdadi, Computer Class, Hafazan
Smart Solat, Light Snack, Water Play
RM250++
Play House (3 & 4 Years)
inclusive Al Baghdadi, Basic Reading, Smart Solat, Hafazan
Light Snack, Water Play
RM250++
After School Program
inclusive Al Baghdadi, Smart Solat,
Light Snack, Water Play
Upon Request - ATFAL Kids students ONLY
Swimming Lesson
inhouse pool/public pool
Upon Request
Al Baghdadi Weekend Class
Tahmeed & Talaqi Class, Play Time
RM150
ATFA Kids Weekend Reading Class
RM100

Subjects to be learned

Subjects
Objectives
Bahasa Malaysia
 - Listen actively with understanding
 - Communicate with a proper words and phrases
 - Read common words and simple sentences independently
 - Write words and simple sentences
English
 - Listen actively with understanding
 - Express themselves orally in simple English
 - Read common words and simple sentences independently
 - Write words and simple sentences
Mathematics
**(English Medium)
 - To relate Numbers and Counting in Real Life
 - To explore a wide range of Mathematical Ideas
 - Promote Mathematical Thinking skills
Science
**(English Medium)
 - To promote curiosity and love to explore
 - To develope the problem solving skills
 - To imagine and manipulate surrounding objects
Islamic Studies
 - Understanding the pillars of Islam and Iman
 - To practise ibadah and daily du'a
 - To promote the good deed according to Sunnah
 - Short Surah memorization
 - Jawi Studies
Art and Craft
 - To develop creativity and thinking skills
 - To develop imigination skills
 - To develop fine motor skills
**New : AL BAGHDADI Program
 - To help studnets to read Quran in the FUN and EASY way
 - To improve cognative skills and apply both left & right brain.
**Reading BM & BI
 - Using ATFAL Kids developed reading technique.
 - FUN & Easly to learn.
 - Student able to read in 4 months time.
Hafazan
 - To memorize 20++ Surah from Juz Amma
 - Pre Tahfiz Program - JIBRIL Hafazan Method
Arabic Language
 - Intoduction to Arabic common word
 - Write and read simple word
Computer Lesson
**(English Medium)
 - To adequate with the fundemental of computer usage
 - To educate the appropriate use of Operting system
 - To educate the hardware and software component
 - To educate student with the Internet (www)
**Swimming Lesson
 - Learn to swin by Certified Professional Trainer
 - Upon parents request
**Teakwondo class
 - Trained by Certified Professional Trainer
 - To build self confidence
 - Upon parents request

3.   brainy bunch tmn melawati - silibus: language (bm/bi), sensorial & motor skills, math, science & islamic, talaqi. yg ni mahal skit yuran die. tp aku x brape berkenan sbb die campur budak 4, 5 & 6 tahun dlm satu kelas. risau anak aku akan rase down... budak 5 & 6 tahun mesti lg hebatkan. Bulanan RM350, Annually RM1470, Kalo amik pakej regular la, 8.00am - 12.00pm.

4. genius aulad wangsa maju
silibus die ade bahasa (bm/bi), math, jawi, islamic. bahasa pengantar BI. Max 1 kelas ade 20 orang. Bulanan RM268, annually RM968 (dah termasuk sport & graduation), uniform RM38 (1set). Transport bayar asing, tp diorang ade assign spesific driver utk antar anak2 ni. Biasanye RM200 (2 way - pergi & balik). Ade 2 sesi, sesi pg 8.30 - 11.30 am, sesi ptg 1.30 - 4.30pm.


5. the little caliph melati utama
little caliph ni nama program die, penyampai ialah owner tadika, so nama tadika terpulang pd owner. tadika ceria ke tadika cerdik ke tp program little caliph. kat melati utama ni namanye tadika manja kreatif. modul utk 4 tahun is KG I. kalau half day 8.30 - 12.30 pm, monthly RM250. full day 8.30 - 5.30 pm, monthly RM400. Annual fee RM1200 - 1400. Max 1 kelas 14 orang. bhs pengantar english. silibus cam kat bwh ni



6. CIC
yg ni aku x brape nak survey sgt sbb ramai benor student nye. plus budak opis ade ckp die nak gi jenguk kelas die mcm mane, tp cikgu die x bagi. haih ini sudah lain, ape nak sorok2 kan, kalo jadi ape2 esok mcm mane?. terus aku black list kan. sorry! tp kalo korang nak survey silakan, aku tgk yg basic nye... monthly RM 270, annual RM 1090. 8.30 - 12.00 PM


Ade banyak lagi tadika lain kalo korang nak survey macam:
  • smart reader kids
  • krista
  • Q-dees
  • kinderland - bangsar & brikfield
  • vonad
  • dzuliman smart khalifah
  • noble kids - sg. buloh, shah alam
  • tadika ABS - KL: cheras & tmn cemerlang gombak
  • Tadika kemas
  • Tadika PASTI
 ni summary yg aku survey kat atas... so x sure nak registerkan Hafiy kat mane slagi isu transport x settle. Dlm list adalah AL-AMIN, ATFAL KIDS, LITTLE CALIPH & GENIUS AULAD. stakat ni aku dah reg online genius aulad, tp sbb penuh so masuk dlm waiting list kot2 ade yg xjadi register. tp berat hati nak ke genius aulad ni. Aku lg prefer AL-AMIN, ATFAL KIDS or LITTLE CALIPH.
 



Monday, December 22, 2014

Assalamualaikum...

Last wednesday (17th dec 2014) is the day that my dad let her youngest daughter to walk alone... the day where her mother and her sisters will not be around for quite some time. we gonna miss u lil sister. Mase dok dekat gadoh je keje. Dah jauh ni rindu-rinduan la plak. mujo ade wasap dan fb.

My lil sister dpt offer keje as staff nurse kat hospital king aziz, Riyadh. Before this, she is working with KPJ Tawakal till her contract end, she decide to migrate to Saudi. Lame die pujuk ayah utk lepaskan die keje kat sane. die ckp sblm die nak kawen, die nak keje sane. kebetulan ade wife kpd kwn ayah yg keje sane jugak, so lame2 ayah bg permission. berat hati die tu, tahan air mata... padahal seminggu sblm adik pergi die dah demam. hari jumaat, mama & ayah balik umah kat melati, ayah terus bukak bilik adik...sayu. setahun lagi la baru nak jumpe pulak.

 tipu la aku x sedih... mmg slalu gadoh, tp kitorang 3 org beradik pompuan mmg sgt akrab. aku x hangout dgn kwn2, tp aku hangout dgn adik beradik. shopping same2, lepak minum same2, piknik same2...mcm2 la. die gak merangkap fashion advisor aku, she really loves fashion & beauty. Mmg high maintenance. dgn die la aku blajar shopping kat zara, mango, dorothy perkins, topshop, bershka, forever 21, h&m etc... kalo nak gi shopping or kuar mane2, die la yg aku angkut utk jage anak2 aku. kalo tinggal umah mama, die pon rajin tgk2 kan anak2 aku, asal basuh berak je bg die...die buat slambe je, xde rase geli ke ape..nurse la katakan.  skrang susah skit la, mama dah dok semenyih semenjak dah pencen ni, adik bongsu pon practikal area sane. umah melati pon nak renovate skit.
smoga ade rezeki kami sekeluarga ziarah adik a.k.a acik a.k.a MJ kat sane.

sunyi nye lah rase.... ='(
mlm lepas balik antar adik kat airport, adik bongsu aku yg laki tu nangis semahu2nya... mama wasap, dgn mama skali nangis. Ayah mcm biase, tahan je air mata jantan tu =(
Smoga Allah melindungi mu MJ.
we all really love u.
missing u like hell
  
















ni picture bile die dah sampai sane...
lega tgk ramai je org malaysia.




  gambar dr atas flight


gambar umah die kat sane... xleh share bilik ye. sorang satu bilik. siap2 belon2 bagai housemate die buat utk welcome her...

 

 kawan2 kat sane, yg free hair tu budak2 sabah srwk...

bawah ni gambar mall kat sane. siap suh kitorang dtg sane, mall die gempak2..








alhamdulillah...take care lil sister.
we love u





Tuesday, December 9, 2014

3rd pregnancy

Assalamualaikum...
banyak benda nak citer...too many things happen tp x menyempat nak menaip.
yg sempoat post tu semua via iphone, tu gambar besar gedabak hahaha.

currently, i'm in 16weeks of my 3rd pregnancy.
Alhamdulillah.
last checkup on 25th nov:
HB: 10.4 (low)
weight: naik lg 3kg (OMG!!!)
yang lain normal. Buat mgtt test on 24th oct, gula clear.

honestly, i havent prepared any... mcm what should i do eh??
still baru lg kot eh? but dah 4 bulan ni... nnt nak buat semua benda mase 8 bulan larat ke?
oh my.... i should start clearing almari anak2 utk bg space utk baju new baby plak.
kene sorting baju fariqs yg mane bleh pakai lg.
plan nak gi scan next week... kot2 la bleh tau gender, baru beriye mak buyong bershopping, harapnye bleh beli baju pink! 
now still mix feeling lg... mcm xde perasaan pon ade ='(
i really donno....why la...why like this ='(

yes, a bit busy...jarang2 dpt sembang dgn baby. mase drive je pon ade mase nak sembang2. kat umah si zafry dah melekap mcm kanggaru dah aku ni, gendong anak ke sane ke sini. die xnak duduk walaupon sekejap...huwwwa... cant imagine bile dah ade adik nnt. crying........! Ya Allah, bg la Muhammad Fariq Zafry berjalan cepat, amin. serius aku dah x larat ='( harapan aku bila dah start jalan die dah x melekap mcm sekarang.

my weight naik mcm dipam2... every month naik 3kg. x pengsan ko tgk penimbang tu?! weight sblm pregant 67kg now dah 76kg. mane aku tak hari2 nangis.. cube bayang bile 9 bulan nnt berapa angka kat penimbang tu??????!!!!! Ya Allah!
no longer sexy ='( sorry hubby. Promise u i akan hilangkan lemak2 ni lepas bersalin, tp kene teman i jogging tau ='(
pening tgh sorting baju yg bleh pakai ni...
masuk kedai2 nak shopping mesti nak nangis tgk baju cun2.. hubby ckp beli jela dulu, nnt lepas bersalin pakaila... hish, time tu dah outdated la...hahaha. mcm slame ni on track latest fashion =p how i miss my M and L size nye baju ='(

See gemok kan?? Huwwaaa

cabaran aku merangkap azam 2015: capai berat at least 65kg dalam tempoh 3bulan. mampu ke eh? sblm ni aku amik mase 10 bulan utk hilangkan berat dt 76kg ke 67kg. ni nak buat dlm 3 bulan. lg best kalo lepas pantang terus kembali ke 67kg...berangan! so i should plan from now ape yg aku patut buat...tanpa menjejaskan milk production for my baby. Obviously, jogging hanya bleh start lepas 60 hari kot eh? bleh start awal lg tak? 50 hari ke? sape tau?????

next aku kene pikir langkah mencegah kehamilan yg lain. nampak gayanye, natural way yg aku praktiskan sblm ni gagal. dah 2 kali gagal. subur sgt plak dah. tp nak cari cara yg x berikan effect naik berat badan dan naik jerawat.
any idea??? oh my...tambah serabut kepala.

Monday, December 8, 2014

Telur Berlada sambal ketuk

Jumaat aritu aku el... Anak dua2 demam.. Pg tu aku dah siap nak gi keje dah.. Skali tgk hafiy tido bunyi2, pegang2 mak aiii panas giler! Kelam kabut cr towel basah, bg ubat demam yg ade. Si zafry dr smlm lg demam tp mlm je bdn panas sgt, bg ubat montot ok skit. Hubby suh el je. Patut aku ade meeting pg tu, tp sbb internal je. Terpakselah...

So kat umah ni nak masak lunch utk perut sorang mmg super mls. Hafiy biase request nasi +kicap+ telur. Rabu dpt sambal ketuk dr nas. So ape lg... Telur berlada sambal ketuk lah. Peti ais rumah ni rosak. Dah 2 minggu aku x beli brg basah, sayur ke cili ke. Haih, lembab btol org yg nak dtg baiki ni, asyik tertangguh je. 

Camne nak buat telur berlada sambal ketuk ni? Senang je

Bahan2:
Cili boh - aku blend sendiri cili kering
Air asam jawa - 3 sudu besar
Sambal ketuk - 2 sudu besar
Sedikit air
Telur 2 biji
Garam
Sedikit kicap manis

Cara2:
1) tumis cili boh hingga garing.


2) masukkan air asam jawa & sedikit air, masukkan garam secukup rase
3) dah kering skit masukkan sambal ketuk.

4) ketepikan sambal ke tepi kuali. Pecahkan 2 biji telur ditengah2. Tunggu hingga telur keras sedikit, baru gaullan dengan sambal td.

5) masukkan setitik dua kicap manis utk balance kan rase pedas... Siap. Mkn dgn nasi panas2 mmg terbaik!!!


Ape tu sambal ketuk? Ia diperbuat drpd ikan bilis & cili api dan ditumbuk. Mcm sambal hitam pahang tu tp xde belimbing. Nak cube? Utk cod area putrajaya bleh wasap sy 0192390204.
Utk pertanyaan lanjut bleh terjah ig/fb nuraisy shoppe.

Thursday, December 4, 2014

Sweet november 2014

Every year pon sgt excited menanti november. Tang birthday tu excited dpt hadiah tp tengok angka umur yg makin bertambah..adoila..  That saturday hubby ade seminar, ptg gi beli stok brg kedai. So i spent time kat umah mama. We all gi OU window shopping, makan aiskrim.. Such a good time with my sisters & mom. 



Tq hubby for the roses... Konon2 nak surprise kan i... Blk dr umah mama, hafiy muncul kat dpn pintu sambil heret jambangan bunga "mama, flower...hepi d day" hahaha dgn bunyi pelatnye. So sweet ;) tanye " sape bg ni?" "Em em ayah!"



Its our anniversary gak dlm bln november. Alhamdulillah br genap 5 tahun bersama melayari bahtera perkahwinan ni. Nak maintain 5 tahun pon perlu ade kerjasama, toleransi, give and take, mengalah... Yg penting komunikasi! Mcm2 gak ujian yg dtg... Alhamdulillah Allah masih bersama. Syukur... Again, hadiah anniversary paling bermakna is a baby inside my womb ;) 

Celebrate biase2 je. Mkn kat tempat favorite kitorang Fiske Steakhouse kat Keramat AU. Anniversary pon uolls. Puas la dok survey tempat2 best..alih2 ke situ gak. Tgh morning sickness ni tekak rase x lalu je, tempat menarik mcm mane pon xde perasaan nak pegi ;( nasib kat fiske ni steak die bleh masuk tekak dan perut dgn happy nye.



Tgk muka comot...jerawat naik mcm ape je...hormon pregnancy euhhh

Utk anniversary kali ni, asalnye nak plan gi bercuti...tp keadaan x mengizinkan. Next year harus fly ;) jom menabung. Tp budget kali ni kami convert beli katil king, upgrade si queen... Dgn tilam full latex dunlopillow. Heaven tulang blakang iolls. Selesanye. Duit melayang pon heaven :'( mujur ade warehouse sale aritu hahaha...
Aku beli belon, hadiah, coklat & kad hias bilik tido utk suprise kan hubby... Skali tgh tulis kad, die balik plak. Blushing i tau. Slalu balik opis lambat skit...hai la... Hadiah lain dr hubby pending ni... Tunggu bonus agaknye..almaklumla wifey die ni demanding ;p 

Ni si queen lg... Si king lambat delivery.

Smoga hari2 mendatang akan lebih baik dari hari ini dah semalam. Smoga Allah memberkati hubungan kami, keluarga kami, hidup kami dunia & akhirat. Terima kasih Allah!

Welcome december... 
Coming 2015 please be nice to me... 
Resolution 2014 dah tercapai ke?





Monday, November 24, 2014

Give Away By Nas Honey : Skin Bar Ephyra

Wah...ephyra ade produk baru, ke aku je baru tau nih...blom ade kat pasaran lg. Produk apakah???

Skin Bar Ephyra

kene cube nih... tau pon bile si nas honey ni buat give away. 

kene pada mase  nye... aku kan tgh pregnant ni, so segala hormon mmg x menentu, mula la jerawat2 nak kuar kat muke ni. pencuci muka yg dulunye sgt ngam ngan aku skrang dah kurang kuase menghapus jerawat2 degil ni.. dah naik die tinggalkan pulak kesan parut :'(
stress i tau. Xleh jadi ni, kene mula cari pencuci muka yg baru yg sesuai digunakan ketika mengandung ni. Segan la nak jumpe orang.. confident level drop terus ='(
since aku pon mmg consume ephya kan... 2 bulan pertama pregnant aku stop ephyra jap utk bagi badan stabil dulu, bile consume semula, badan rase bertenaga sikit.
teringin la nak cube skin bar ephyra ni pulak.. so jom kite join give away ni.

Apakah die SKIN BAR EPHYRA?

 Kebaikan Skin Bar Ephyra

 Masalah kulit dan kesan penggunaan Skin Bar Ephyra


Memey pon tgh pregnant kan? kulit maintain je... haih, ni yang meronta2 nak try Skin Bar Ephyra nih
sy nak...sy nak... sy nak!


Kesan-kesan penggunaan SKIN BAR EPHYRA ialah :-

  • Membuat kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang.
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati.
  • Menghilangkan parut jerawat dan jeragat.
  • Menghilangkan 'blackheads' di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menhilangkan bau badan
  • Sesuai digunakan untuk keseluruhan badan
  • Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita

Untuk maklumat/ info lanjut, bleh follow/ layari :

mane tau ade rezeki cube produk baru SKIN BAR EPHYRA ni =p


TARIKH CONTEST
23 November 2014 - 28 November 2014