Monday, November 29, 2010

Wedding Ppink...

Alhamdulillah, semalam 28.11.10 aku berkesempatan menghadiri majlis perkahwinan bff ku si Fareha (ppink) dan Fendi walaupun dlm keadaan aku x brape sihat, 5 hari dah selesema & batuk ni x baik2...my mom in law pulak masuk hospital. Anyway, diorang telah selamat dinikahkan lepas asar pd 27.11.10.

Alahai...mcm x caye je member aku yg sorang ni dah kawen. Mula2 dpt tau mmg terkejut beruk la jugak. Bukan ape...sebab x tau bie die bercinta, bertunang...tau2 dah nak kawen..rupe2 nye suami ppink ni bdak uitm gak. Kalau jodoh dah sampai, ko nak ckp ape lg kan....Congratz pink! tp ppink ni tetap same...slamber je...bleh mase berarak masuk ke pelamin die buat peace kat kitorang...kalo org lain dah cover cun abis... sebelum pengantin laki dtg aku dah pesan dah "pink, sopan skit tau..." tp hampeh. pengantin cool =p hahaha...

Pn. Fareha & Pn. Anne...sila abaikan aku yg semakin bulat k.


mcm x cukup korum je...


kelmarin kami suami isteri sakit perut, cirit-birit. nasib baik ok time gi wedding si ppink ni. Balik dr wedding kami ke hospital lak lawat umi. Arini aku xleh bgn pg td...sakitnye badan....terpakse gi klinik, nasib la dpt mc...

kepada fareha & fendi semoga berbahagia, berkekalan ke akhir hayat & beroleh rezeki yg baik. Welcome to the club pink =p


p/s: Pn. Anne, sile berdiet ok. kamu semakin mengembang....oh no.....

Friday, November 26, 2010

SALE...SALE...DAN SALE

Jom serbu.....(alangkah bestnye kalo dpt gaji & bonus time nih)



25 November to 5 December 2010
Branded Apparel Sale @ Amcorp
Up to 90% Off

Brands Offered
Guess
Zara
Levi’s
MNG
Roxy
Billabong
Dockers
CK
DKNY
Quiksilver
Fila
and more

Time: 10am – 10pm

Location
Unit 3 – 40 3rd Floor
Amcorp Mall
No. 18 Jalan Persiaran barat
46200 Petaling Jaya
Malaysia


Thursday, November 4, 2010

Fish n Chips

Semalam mood rajin memasak telah datang...hahaha....tetibe je. Maka terhidanglah fish n chips utk dinner kami =p




Resepinya seperti berikut:

Fillet

Bahan-bahan:
  • kepingan ikan dory
  • serbuk lada sulah
  • serbuk lada hitam
  • 1/2 cawan tepung gandum
  • 2 sudu tepung jagung
  • 1/4 sudu soda bikarbonat
  • 1 biji telur
  • 1/4 cawan susu segar
  • sedikit air
  • garam
  • serbuk roti
Cara-caranya:
  1. Gaul kepingan ikan dengan sedikit serbuk lada sulah, lada hitam dan sedikit garam. Perap sebentar.
  2. Campur tepung gandum, tepung jagung, soda bikarbonat, sebiji telur yg telah dipukul, susu segar, sedikit air dan sedikit garam. kacau hingga sebati dan adunan tidak terlalu cair dan tidak terlalu pekat. Agak2 utk disalut pada ikan.
  3. ambil kepingan ikan celupkan ke dalam adunan tepung td, dan golekkan atas serbuk roti dan gorengkan dlm kuali.
Kuah Black Pepper

Bahan-bahan:

  • 1 sudu butter
  • 1 1/2sudu tepung gandum
  • 4 sudu besar sos black pepper
  • 1/4 kiub ayam
  • 1/2 cawan susu segar
  • sedikit kicap pekat
  • sedikit kicap manis
  • sedikit gula
  • sedikit air

Cara-caranya:

  1. panaskan kuali, masukkan butter hingga cair, masukkan tepung gandum, susu segar, sedikit air. Kacau semua bahan dalam api yg sederhana. Tambah bahan-bahan lain dan sesuaikan rasa.

* gravy ni biase jela rase die...kene cari resepi yg lagi sedap ni...

Coleslaw

Bahan-bahan:

  • Kobis
  • carrot
  • mayonis
  • susu segar
  • sedikit garam

Cara-caranya:

  1. kobis & carrot dicincang halus/ sagat je...
  2. campurkan mayonis, susu segar & sedikit garam...sesedap rase la ye.
  3. siap! masukkan dlm peti sejuk sblm dihidangkan.

Chips

  • goreng aje kentang tuh =p

* Arini nak masak ape plak eh....

11110

Ade ape dgn 11110???

"Happy birthday to me...
happy birthday to me...
happy birthday to farhana...
happy birthday to me..." =p
Hehehehe...1.11.10 sy telah berusia 27 thn...mak ai, dah tue rupenye. Rase mcm 20 thn je lg...xpe2...itu hanya usia. Jiwa masih muda k....hahaha. Alhamdulillah...sepanjang hidup di dunia selama 27 tahun ni, Tuhan telah memberikan nikmat, rezeki, kasih sayang, perlindungan, kebahagiaan, kegembiraan, kesedihan, dugaan, dan mcm2 lagi lah. Kalo dihitung mmg x termampu...Terima kasih Ya Allah atas segalanya...syukur.
Paling mengujakan birthday kali ini...en. Hubby telah buat suprise. Actually ini kali pertama sambut birthday setelah bergelar isteri. 12 am...hubby dah wish birthday. As usual die akan jd org pertama yg wish my birthday saban tahun. Sebelum ni pun x penah ade suprise sgt la, so mmg x expect ape2 pun. His wish pun dah cukup buat aku gembira + die sentiase disisi kan, ape lg nak. Then esok pg tgh tergesa2 nak ke opis sbb dah lambat...bukak pintu kete x perasan lg, tp bile letak handbag kat sebelah...eh, ape ni??? Bunga??? hati berdegup laju sbb sgt teruja. terus bace kad yg ade kat bunga tuh...rase syahdu dan terharu...menitik gak la air mata ni. Ayat2 kat kad tu sungguh menyentuh hati...(sejak bile plak laki aku pandai tulis ayat2 mcm ni...haih...xde yg mustahil kite akan buat utk org yg kite sayang kan..) Dah dpt bunga, yg lain x dpt pun xpe. Ish...mungkin org akan kate, bunga tu bukan boleh mkn pon. yup, mmg xleh makan...mmg x tahan lame...tp perasaan mendapatnya adalah sgt berbeza (x tau kalo aku ni berjiwa romantik sgt...hahahaha)...hati berbunga2 gitu dan en.hubby telah berjaya membuat aku tersenyum sepanjang hari + berhari2 gak la.....


Malam tu kami gi mkn kat Intai-intai je...sbb hari keje kan...cr tempat yg dekat jelah.




Gambar sblm mkn x sempat amik sbb dah lapar sgt... =p

Tq hubby! tq gak kpd parent, parent in law, adik2, kawan2 yg wish my birthday & mendoakan yg baik2 utk sy....amin semoga doa kalian membawa rahmat kpd sy.