Monday, May 23, 2016

Bercuti ke Bandung: Day 2

Assalamualaikum...
sambungan...

Bercuti ke Bandung, hari ke2 kami plan jalan2...
 selepas sarapan kat hotel, supir si John amik kami terus ke tangkuban perahu. Mahalnye lahai tiket masuk macam x berbaloi rase, dlm 300k rupiah. so kami x jadi naik, just amik gambar kat pintu gerbang kat bawah je. pastu ke ladang teh bersebelahan...




Lepas tu kami ke rumah hobbit...cantik pemandangan kat sini, rumah hobbit tu pon comel. amik gambar jela kat sini. 



 

Next station Kopi Luwak. Penerangan ringkas oleh owner kopi luwak ni, pastu lawat si musang... pekena kopi secawan, mahai oiii... dlm 50-60k secawan. ok la kopi nye, pekat skit.


nak ke kebun strawberi, tp strawberi x banyak berbuah sbb bukan musim katanye si supir. so x gi lah. next kami ke De' Ranch...naik kete kuda. hahaha... kami naik berdua, kesian je kuda tu kene bawak kami yg berat nih..kihkih... sini kalo bawak anak kecik syiok la, ade kuda, ade playground, ade aktiviti utk budak2. Tiket masuk murah je dlm rm3 sorang rasenye, pastu bleh tukar dapat susu lembu sebotol. Susu lembu perisa honey dew sedap!






 Seterusnya kami ke kebun Bunga Begonia.
sukenye tengok bunga warna warni...
posing la ape lg...






Puas kat sini, kami ke Floating Market Lembang. Puas la jalan dlm kawasan ni, luas amat. kene pusing keliling tasik ni baru jumpe floating market. ade pilihan nak naik bot, tp malas lah. x ingat plak tiket harga brape, tp murah la. Tiket tu bleh tukar dpt minuman secawan. Makanan kat floating market ni agak mahal jugak, ke mmg kat Bandung ni makan mahal. Harga bakso dlm 25k rupiah lebih kurang rm7 semangkuk kecik. Macam x berbaloi je, kami pekena pisang cheese je. Puas jalan nak balik, untuk lunch kami pekena nasi timbel ayam penyet. Singgah surau jap, dan beransur pulang ke bandar.
Penatnye...







 

Next agenda....Shopping! 
ape lagi ke toko anak kecil la. Shopping baju anak3. baju budak pompuan mmg best. baju tido theme cartoon, super hero baru dlm rm20 sepasang. Tshirt2 osh kosh dlm rm15 sehelai, ok la kan.

lepas tu kami ke Lavie... lavie ade 2, satu untuk mainan budak, en suami shopping x ingat nye untuk anak3 lelaki die. lame kot kat sini. Pastu baru ke Lavie yg satu lg, macam manjaku la, aku cari ice pack kat sini, sbb mmg x bawak dr m'sia. Mujo ade. Nak ke Maghrib jugak la kat sini.

Pastu kami ke Rumah Mode. kali ni shopping baju mak ayah plak. Banyak baby t kat sini. aku cam a few design kat h&m, Dorothy Perkins...yg tu la aku rembat, separuh harga kot. hihihi...


Kat rumah mode ni jugak ade tempat makan, santai... kami dinner kat sini, pekena ais krim.


Destinasi akhir, Cihampelas Walk. lepak2, jalan2 kat sini. Macam shopping mall kat kl la. ade brand2 same kat m'sia. Layan live band sat.
 


Penat oii....terbanyang tilam dah ni, jom pulang! 

**Sambungan... Bercuti ke Bandung: Day 3 (Last Day)

4 comments:

  1. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  2. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  3. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete