Friday, April 7, 2017

Baju raya 2017



Assalamualaikum....
Lama x bersiaran... bz dan xde mood. Hahahaha tetibe muncul dgn tajuk baju raya 2017... ko rase?! Padahal aku ni puase pon x abis ganti lg. Tp aku minat pasal bab2 melaram ni... poyo! X bergaya mane pon. Korang masih tempah baju ke ramai yg beli online je? Aku tempah pon ade... online pon ade kot2 terberkenan la. Mostly aku tempah. Now mmg tukang jahit aku ni sebulan skali mai amik kain kat opis. Owh aku spesis yg cpt bosan, aku x suke pakai bj same berulang kali. Ha tu masalah aku.... padahal almari dah penuh, ade bj yg pakai sekali due je... selain sebab kembang kempis kan... hahahhaha...

Tema color tahun ni??? Korang buat warne ape?

Aku tahun ni buat color peachy choc kot... tengok color of the year cam hijau eh? Tp aku beli jugak color hijau tu. Hmmm... satu lg perangai aku, mmg xleh tgk kain... mmg memborong je keje nye... tau2... ribu riban bayar kat cashier br terkezut. Adehhh.....damage!

6 pasang br nak antar kat tailor... 4 pasang dah siap, yg ni kalo aku x sabar tunggu raya, aku balasah pakai pi opis or kenduri dulu lah... hahaha... dlm almari ade 3 pasang blom pakai lg. Ish... terok kan tp xtau ler camne nak overcome masalah kegilaan aku ni. Bukan bj kurung je, blouse, seluar, tudung... agak kalo jual balik dpt kot kete sebijik. 

Ok lah... citer pasal design. Trend ape yg in 2017 ni. Daripada pemerhatian aku la kan... ruffles, bead yg bunga2, lace w/o alas...









Semua gambar di atas adalah dr sumber instagram/fb/google

Utk baju raye aku, ade la skit elemen di atas, tp x sarat sbb nnt aku nak pakai malu plak, bukan retis pon nak over2. Minimal sudah. Lg satu senang nak pakai pi opis nnt?! Yg tahun2 lepas pon x pakai pi opis kecuali jamuan raye hahaha... 

Ape2 pon ganti puase dulu k. 


1 comment:

  1. semua cantik.. harap cepat la kurus time raya.huhhu

    ReplyDelete