Tuesday, February 28, 2012

All in one.....entry.


Huahua...sy super duper bz...maka rangkumkan semua.



pumping & BM

sejak dua menjak ni bz semacam, setiap saat adalah dipenuhi dgn kerja...owh dunia! Kalo dulu schedule pumping adalah pukul 11am & 3.30pm sekarang dah x menentu. Kadang2 kul 12pm or 1 pm baru sempat nak pam. Petang kul 4pm if i lucky enough to find time to pump...damn! most of the day i failed to pump! makanya dulu stok EBM akan dibawa pulang 3-4 botol sekarang cume 3-2 botol. 3 botol tu if i sempat pump sesi ptg...haih. Kadang2 production merundum jugak bile aku penat...+ pumping schedule yg x menentu kan. Owh, sedih.



Semalam, my MIL text "kenapa hafiy x nak minum susu?...." Punya la terkejut dpt SMS ni. Haa??nape plak anakku x mo minum susu ni. Terus call MIL "hafiy ok ke? meragam tak? nangis tak?" MIL ckp die x meragam...minum susu main2, sebotol pon susah nak abis. Kalo la aku bleh terbang terus balik umah time tuh...and he dont want to sleep. Play all the time. Adela terlelap dlm 5 minit gitu. Ptg aku sampai umah MIL lewat since ade meeting sampai 6pm. Hafiy dah tido kepenatan...poor my lil boy. Sampai umah letak je kat tempat tido, terus bkk mata, nangis cari mama die, nak susu. Owh..perasaan itu (dlm hati sgt bersyukur die nak minum lg susu mak die nih). Then he sambung tido sampai kul 10pm br bangun main.



Hafiy and his new walker

We decide to buy him a walker. Why? Hmmm...since hafiy xmo duduk. Asyik je nak ade org kat sebelah die wpon tgk tv ke tgh main ke...haih. Meniarap pon gear reverse je, makanya die adalah marah kalo x bleh capai ape kat depan die lalu die nangis (ayat ape ni?) hahaha... Mana sempat nak layan, nak masak, nak kemas, nak iron baju bagai...so walker adalah jalan penyelesaian. Since walker skarang pon ade 2 in 1 la 3 in 1 la kan. So we bought a walker yg bleh flip on tayar die tuh. Hafiy x reti merangkak pon lg so we duduk kan je die dlm walker tu, dgn sendirinye die reti plak main semua mainan kat dashboard tuh...saje x nak beli yg ade mainan mcm2 sgt takut mendatangkan kecederaan plak. He really enjoyed! tp ade masa die boring gak...nak meniarap plak.






Coming soon : Wedding in Mac

As scheduled...ade 3 wedding kot this coming Mac. My sis wedg, my bro in law & my cousin... kene apply cuti blnn nih. Thanks my sis & MIL yg sponsor baju i and family k. Sukenye! Baju dah siap tinggal nak mendeco skit, harusla bling bling kan =) (Bling bling la sgt...abaikan body yg belum slim tuh...mencik!)





1 comment: