Thursday, September 11, 2014

Hafiy turns 3!

Assalamualaikum...
curik masa update blog =[

3 September 2014
Muhammad Fariq Hafiy telah berusia 3 tahun.
alhamdulillah. cepat betol masa berlalu.
he is now a big boy
mulut tu dah petah berkata2.. cume kadang2 ayat sokmo terbalik, blajar ngan bibik indon tulah... adoiyai (tepuk dahi)
contoh: punya hafiy...
ayat sebenar: hafiy punya
nak kene betolkan sentiasa... risau plak.
aku patut dah start survey tadika utk hantar hafiy tahun depan.
dgn kekangan masa ni asyik lupe je...xde masa pon satu hal.

oklah, back to his birthday...
since his cousin nye birthday is a day before..2nd sept
so we plan to have small occasion makan2 je with my in laws family.
acara tahunan..akan ade 2 session celebration. with in laws and with my family.
tgk keadaan lah.

utk mkn2 ni...our task is to sponsored cake. 
i bought a bouquet of balloon. color aku pilih sesedap rase =p
tin sponsored satay
wah sponsored kfc
an sponsored dominos
done! kenyang...alhamdulillah.

hadiah? mama blom sempat pikir nak bg ape Hafiy. kalo tanye die mestila nak ipad/ iphone6 hahaha...
itu budak la...
tq ayah wah, ayah an for the gifts.
last nite while he playing...he sang a song... 
"...inger, inger.. where r u... here i am, here i am, how do u do"
punye la mama awak ni recall lagu ape ni... Lagu finger rupenye.

Hafiy, membesar dengan baik ye sayang. Jadi anak yang soleh, anak yg bijaksana, yg mewarisi keperibadian Rasulullah s.a.w ye sayang. Mama dan ayah sentiasa doakan yang terbaik utk kamu. kalau mama marah tu bukan tanda x sayang...itu utk jadikan kamu anak yg lebih baik. 
Ya Allah Kau lindungilah anak ku dan keluarga kami dari sebarang malapetaka/ perkara yg x diingini. Berilah kami kemurahan rezeki, kesihatan tubuh badan dan keselamatan. Berilah yg terbaik buat kami di dunia dan di akhirat..amin.







1 comment: