CafeMom Tickers

Tuesday, February 6, 2018

Resepi Kek Batik

Resepi Kek Batik

Bahan2:

  • 1 pack biskut marie
  • 1 ketul mentega (250g)
  • 200g serbuk Milo
  • 2 sudu serbuk Koko
  • 1/2 tin susu pekat (nak manis tambah lg ye)
Cara2:
  1. Lapik loyang dengan plastik
  2. Panaskan mentega dlm periuk sehingga cair.
  3. Masukkan susu pekat, serbuk milo, serbuk koko dan kacau sebati. Kacau sehingga likat.
  4. susun biskut Marie dlm loyang, sendukkan adunan coklat dan sapu rata.
  5. Susun berselang seli lapis biskut Marie dan adunan coklat hingga habis.
  6. Sejukkan sebentar.
Topping
  • coklat cip Hershey's (sy guna setengah pack)
  • susu segar (dlm 1/2 cawan)
  • 1 sudu mentega
  • Kepingan badam disangai (dipanggang).
Cara2:
  1. Panaskan coklat dlm periuk lain secara double boil.
  2. masukkan sedikit susu segar dan mentega
  3. Kacau hingga sebati, tambah susu jika terlalu pekat.
  4. Tuang atas kek batik tadi.
  5. Tabur kepingan badam.

 


No comments:

Post a Comment