Friday, May 18, 2018

Salam Ramadhan

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan...

Kelam kabut skit permulaan Ramadhan kali ni. Sebelum puasa diuji anak cirit birit masuk wad 2 hari, keluar wad siap gi sekolah dah tetibe, muntah pulak, masuk wad balik lagi 2 hari. Dah keluar wad, tetibe badan dok dedar panas, gi klinik ade tonsil pulak. Blom pon baik si abg (no.2), si adik (no. 3) plak demam. Mak ko dok berkira cuti... huhu...cuti raya nnt, cuti adik kawen lagi. Allahu... Last2 doc bagi jugak mak ko mc sbb mak korang dan start lembik. Tengah2 lembik tu la usaha siapkan hadiah cikgu anak2. 

Seperti kebiasaan tahun2 sebelum ni, sejak kawen... memang berbuka kat umah MIL. Bagi duit skit untuk beli barang mknn. Kami tambah skit2 kuih-kuih atau lauk/ air. Tahun ni kurang meriah sbb ade 2 keluarga je join. Yang lain dah pindah jauh. Cukup aje... tambahan lagi misi diet aku. Mmg berjaga2 jenis makanannye...poyo! hahahaha...

Sahur memang wajibul roti. Cuma kali ni aku mkn roti wholemeal bread. Lauk je berbeza-beza ikot selera semasa.

Sahur semalam, 17hb: roti, sardin, sayuran... air susu latte farm fresh 100ml dan air masak 500ml.

 Sempat jugak beli & sedia makanan kering nih, kot2 x sempat prepare ape2.


 sambal tempe kering beli kat member

 sambal bilis buat sendiri =p

Nah, i olls share tip dari Kevin Zahri untuk berbuka puasa.





1 comment: