Thursday, February 5, 2015

Terharu...

Sob sob sob... My baby boy Hafiy dah besar :'( smlm Hafiy buat mama terharu. Mama ngadu kat ayah tayar baru kete tu mcm x best la bwk... Rase x stabil. So ayah pon siap2 nak gi cek angin tayar kat petrol pump..time tu dah kul 10 mlm. Hafiy tgk ayah die siap, kelam kabut la die sambil ckp "nak ikut...nak ikut..." So ayah bawak die. Dah letak dlm kete, tutup je pintu rumah. Die ckp kat ayah xnak ikut plak. Ayah antar masuk rumah... Aku tanye nape x nak ikut... "Huhu...x nak ikut" mata dah merah. Aku pelik, aku pujuk die suh ikut, xpe2 nnt mama dtg... Kuar pintu je terus nangis "x nak ikut..." So ayah antar je masuk umah. Ayah gi sorang. Hafiy terus peluk mama kuat2 nangis ckp xnak ikut. Aku pujuk la die... "Ok2 xnak ikut, Hafiy nak teman mama ye... Hafiy sayang mama ye" die angguk sambil peluk & cium aku. Huhu... Die x sampai hati tinggal aku. Terharunye...die dah besar. 

Die kalo tgk aku berkerut dahi ke mengeluh ke terus tanye "nape mama, sakit ke?" Ringan je tangan picit kaki mama, wpon x terase ape. Tgk perut aku makin besar "mama, perut mama dlm baby ade?" Berterabur ayat... Kdg2 dtg tekap telinga kat perut mama, ade mase geram, die tepuk perut mama kuat2. Adoila.... Such a big boy with big brain & big heart. Luv u Hafiy. 

Try to speak english with him... He will tried to reply u with all the words that he knows... Hahaha... Kuar jugak kdg2 few germany words. Good try Hafiy. Yes he will speak all the time. Pengaruh tv. Pronunciation die kdg2 x clear lg... Yup ade slang... Sebut bm pon ber slang... Hahaha... Ayah daus yg blajar kat ausie pon tegor die... Mmg kuat pengaruh tv citer cartoon in b.i tu. 





2 comments:

  1. Hafiy is a big boy now :)
    Semoga jadi anak yang soleh.

    ReplyDelete